Winnaar Duurzaamste Tuin 2013

Gepubliceerd op 21 februari 2014 om 16:09

Ja, u leest het goed, Eco-Care Gorris heeft weer een prijs in de wacht gesleept. Wij hebben de Duurzaamste Tuin 2013 ontworpen en aangelegd!

De winnaars werden vrijdagmiddag 21 febr. 2014 tijdens de prestigieuze beurs Tuinidee in Den Bosch bekendgemaakt.

Eco Care won de verkiezing met een particuliere tuin in Eefde.

Bijzonder is dat winnaar Loek Gorris en Herminne Lentink, die de derde prijs ontving, partners zijn van elkaar. “We hebben allebei een eigen hoveniers bedrijf”, vertelt Lentink. “Het is wel heel bijzonder dat we eerste en derde zijn geworden. Dat is een mooie opsteker, want het is een prestigieuze prijs uitgereikt op de grootste tuinbeurs van Nederland.”

Jury: 'Deze tuin van Loek Gorris voldoet aan alle criteria t.a.v. duurzaam. Duidelijk is gekozen voor hergebruik van materialen, het creëren van wateropvang door middel van moerasachtige gedeelten waar het regenwater heen geleid wordt. Er zijn schuilplaatsen voor dieren door stapelmuren, houtwallen en zeer gevarieerde beplanting. Er is gekeken naar voeding voor vogels en schuilmogelijkheden.
De stapelmuren zijn zeer gevarieerd beplant en er is veel gebruik gemaakt van materialen die al in de tuin aanwezig waren om verrassingen in de muren aan te brengen. Er is veel water in de tuin aanwezig, waarbij ook gekeken is naar geleidelijke overgangen bij de oevers voor allerlei amfibieën. Verder zijn er veel verschillend hoeken en zitjes en doorkijkjes gecreëerd waar je volop kunt genieten van deze prachtige tuin.
Het ontwerp heeft rekening gehouden met reeds bestaande bomen en heesters en deze komen dan ook weer tot hun recht in de nieuwe opzet. Het geheel is ontwikkeld vanuit duurzaam maar vooral ecologisch oogpunt. Natuurlijke ontwikkelingen kunnen hier heel goed plaatsvinden.'

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.