Vijvers

biodiverse stapelmuur bij vijver

Eco-Care hoverniers zijn gespecialiseerd in het aanleggen van vijvers. Wij kennen in aanleg verschillende soorten vijvers: NatuurRijke vijver, Grote natuurRijke zwemvijvers, Moerassen en Poelen.
Moerassen, ook wel natte plek, genoemd, worden vaak aan een vijver gekoppeld. Het hemelwater dat van daken komt, word via een afkoppelsysteem (regen onderbreker) opgevangen en d.m.v. waterlopen terug gebracht naar vijver of natte plek.
De beplanting in vijvers is vaak inheems. Kikkers, salamanders, watervlooien waterschaatsers zullen zich prima thuis voelen in een natuurRijke vijver.

Zwem vijvers

Heeft u ooit overwogen een zwembad aan te leggen in uw tuin? Maar een chloorbad strak en onnatuurlijk staat u tegen, dan bieden wij uw de kans om een natuurRijke zwemvijver te laten maken. Met een uniek filter systeem ( van planten en stenen) zwemt u in natuurlijk gezond water. Met duur kraanwater hoeft een natuurRijke zwem vijver niet bijgevuld te worden. Slim omgaan in de opvang van hemelwater, is uw vijver zo weer bijgevuld.

natuurvijver

Moerassen en poelen

U heeft geen ruimte voor een vijver in uw tuin maar u houd toch van water, dan kan dit opgelost worden met een moerasje of een poeltje in uw tuin. Een moeras of poel een natte plek in uw tuin, die eveneens door slim hemelwater op te vangen tijdens regen langzaam vol stroomt. Wanneer de regen is opgehouden zal het moeras water langzaam in de bodem wegzakken. Enkele voordelen zijn, uw bied waterleven een kans, en het hemelwater zal uw tuin bevochtigen. U hoeft minder uw tuin te besproeien met duur kraan water.

natuurvijver
natuurvijver
natuurvijver