Hergebruik

Hergebruik van materiaal

Stort en sloopafval kunnen ook worden verwerkt in de tuin, waardoor het milieu niet onnodig belast wordt, wat wel het geval is met nieuwe materialen. Eco-wall is een wal van snoeitakken dik en dun. Goed gestapeld bieden zij voedsel en bescherming aan diverse dieren. Tevens werkt de Eco-wall plaagcorrigerend doordat er een evenwichtiger geheel ontstaat. Ook is het dure afvoeren van snoeihout een slechte investering. Het kost energie en de compost die ervan gemaakt wordt is overbodig omdat er al een overschot is.

Grondverbetering

We werken met Eco style grondverbetering- en bestrijdingsmiddelen. Al deze middelen zijn van biologische samenstelling en zorgen voor duurzame verbetering van uw bodemleven. De diverse bestrijdingsmiddelen zijn ongevaarlijk en van natuurlijke aard. Toepassingsvoorbeelden hiervan zijn slakkenkorrels en mollenstaafjes. Meer informatie vindt u op de site van eco style. De door ons gebruikte compost wordt vervaardigd van gerecycled tuinafval. Hierdoor blijft de afvalberg klein en verrijkt u het bodemleven.

natuurvijver en hergebruikte stenen

Hout

Er zijn verschillende soorten hout die niet geïmpregneerd hoeven worden omdat ze looizuren bevatten, waardoor ze op een natuurlijke wijze al langer houdbaar zijn. Kastanjehout, eikenhout, larix en douglas zijn veel gebruikte voorbeelden. Sommige hiervan gaan door “branden” nog langer mee. De levensduur wordt ook verlengd door gebruik te maken van lijnoliebeits. Houtschors kan als natuurlijk pad dienen en als bodemafdeklaag tegen ongewenste kruiden.