De competitie voor de Tuin van het Jaar 2014 zit er weer op. Althans voor de juryledenIMG_7039
die in opdracht van branchevereniging VHG afgelopen zomer de genomineerden én de winnaar voor de titel “Tuin van het Jaar 2014” hebben vastgesteld.

Na de sluiting van de aanmeldingsprocedure op 1 juli was er een voorselectie. Deze eerste schifting vond plaats op basis van de door de hoveniersbedrijven ingezonden foto’s, ontwerpen, beplantingsschema’s en eventuele toelichting. Aansluitend bezocht de jury in augustus in twee dagen tijd zes tuinen waaronder (opnieuw!) een tuin die ontworpen en aangelegd is door Eco-Care Gorris. Het gaat om de tuin van de familie de Caluwé in Eefde.

De bezochte tuinen zijn verrassend in verscheidenheid en variëren van een weelderige begroeide ecologische leeftuin tot een mediterrane droomtuin. En van een modern luxe villatuin tot klassieke stadstuin. Vrijwel alle tuinen zijn na veelvuldig overleg tussen de hoveniers en hun opdrachtgevers ontworpen en hebben hun eigen specifieke kwaliteiten. Alle bezochte tuinen zijn met het nodige vakmanschap aangelegd. Reden om alle zes de tuinen te nomineren voor de titel Tuin van het Jaar 2014.

Op een feestelijke prijsuitreiking in het voorjaar van 2014 worden de zes genomineerde hoveniersbedrijven extra in het zonnetje gezet. En natuurlijk volgt dan ook de vermelding van de uiteindelijke prijswinnaar van de Tuin van het Jaar 2014. Via social media krijgt het publiek de kans een hoveniersbedrijf uit de genomineerden te kiezen die in aanmerking komt voor de Publieksprijs.

Hieronder een filmpje van de door Gorris ontworpen en aangelegde tuin:

De eigenaren van de tuin hebben een weblog waarin zij geregeld wat schrijven over hun tuin, en foto’s en filmpjes plaatsen. Ook is er een 12-delige serie te zien over de aanleg ervan, in het voorjaar 2010. Leuk om eens te kijken!

In het voorjaar van 2014 wordt tijdens een feestelijke prijsuitreiking de uiteindelijke winnaar van de competitie bekend gemaakt.

Uiteraard houden wij u op de hoogte!

 

Lees meer informatie in het volgende artikel > klik hier (PDF)